Fremtidens hjerner styres med indopereret chips

Et forum for det Danske folk - Hvis du vil VIDE mere

Moderator: The Forum Group

Post Reply
User avatar
PaCmAn
Posts: 5894
Joined: Tue Jun 06, 2006 3:51 pm
Location: www.pacman.pt.vu
Contact:

Fremtidens hjerner styres med indopereret chips

Post by PaCmAn »

Fremtidens hjerner styres med indopereret chips

Link:

https://www.dr.dk/nyheder/viden/p1livex ... eret-chips

RELATED:

Mind control by remote control
http://www.youtube.com/watch?v=H1Z0xZ0SsUU


Fremtidens hjerner styres med indopereret chips

Menneskets personlighed og teknologien smelter sammen i fremtiden, forudser hjerneforsker.Når mennesker i dag lider af dyb depression, kan de blive behandlet med elektrochok. Der bliver de lagt i narkose, og to elektroder placeret på hovedet sender kortvarigt strøm til hjernen.

Man kan se, at elektriske pulser har en gavnlig effekt på depression, og man mener, at det også kan skærpe vores koncentrationsevne og gøre os bedre til at lære.

Kigger vi ud i fremtiden, vil man indoperere chips i hjernen, fordi mennesket og teknologien smelter sammen.

- Den form for brain computer interface vil komme til at revolutionere den måde, vi fungerer på som mennesker, mener hjerneforsker Troels Kjær fra Roskilde Sygehus.

Vi er vores hjerne

De små chips vil kunne indopereres i hjernen og snakke med hjernen. De kan måske kommunikere gennem vores sanser eller være indbygget gennem øjet og øret. Men det kan også være noget, der går direkte ind og påvirker hjernen.

Det skaber muligheder for at hjælpe patienter, men også frygt, eftersom vi mennesker har en tendens til, at vi definerer os selv som vores hjerne.

- Langt de fleste mennesker synes, at de er deres hjerne, og nogle få mennesker, der går meget op i deres udseende, synes måske, at de er deres krop. Men i og med at vi er vores hjerne, betyder det, at den repræsenterer hele vores personlighed og den måde, vi er på, siger Troels Kjær til P1 Morgen.

- Og hvis nogen kan fuske ved den, uden at vi opdager det, er der et stort problem. Derfor er der en række etiske dilemmaer, vi skal tage stilling til, når teknologien vinder frem, siger han.
Hvem styrer chippen?

Troels Kjær tror, at man kommer til at se den første vellykkede sammensmeltning af hjerne og teknologi inden for 50 år hos patienter. Inden for nogle generationer vil det også være almindelige mennesker, der får indopereret chips.

- For når vi begynder at udvikle sådan noget til patienter, opstår der altid et ’sideforbrug / misbrug’ hos ikke-patienter. Man kunne forestille sig, at mennesker kan se en fordel i at få indopereret en chip, der skal huske på fornavne. I stedet kan man så bruge sin hjerne på at være kreativ, siger han.
Etiske dilemmaer

- Og som udgangspunkt er chips jo smart tænkt. Men spørgsmålet er bare, hvem der programmerer den chip, og hvem bestemmer, hvad den skal sige på valgdagen om, hvor man skal sætte sit kryds. Kunne man være programmeret til at stemme for den siddende regering? funderer Troels Kjær.

- Der bliver store etiske problemer, når hjerne og teknologi begynder at smelte sammen, fordi vi mister vores kritiske filter. Vi ved ikke, hvad der foregår: Nåh, det er bare en tanke. Det er nok min egen tanke. Og hvis vi er i den situation, kan alt ske, siger han.

Han er med søndag, når Videnskabens Verden på P1 sætter strøm til hjernen på scenen i DR Koncerthuset ved P1 LiveX-showet.

---
IMPORTANT: The pacsteam.pt.vu and pacman.pt.vu backup link will expiire - use the main link from now on
A SUN CULT + WORLD DOMINATION = "THE NEW WORLD ORDER"
"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free." -Goethe
Image
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-- - - - - - - - - - - - - - - > > > LISTEN TO ALEX JONES RIGHT NOW - CLICK HERE < < < - - - - - - - - - - - - - - --
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Post Reply