Kæmpe kovending: Borgere skal alligevel ikke indberette om coronamistanke

Et forum for det Danske folk - Hvis du vil VIDE mere

Moderator: The Forum Group

Post Reply
User avatar
PaCmAn
Posts: 5687
Joined: Tue Jun 06, 2006 3:51 pm
Location: www.pacman.pt.vu
Contact:

Kæmpe kovending: Borgere skal alligevel ikke indberette om coronamistanke

Post by PaCmAn »

Kæmpe kovending: Borgere skal alligevel ikke indberette om coronamistanke

Opfordring om at indberette borgere, der formodes at være smittet med coronavirus, og som udviser bekymrende adfærd, er blevet fjernet igen

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund ... ke/8062962

En opfordring om at indberette borgere, der formodes at være smittede med coronavirus, og som udviser bekymrende adfærd, er blevet fjernet igen.

Det bekræfter Styrelsen for Patientsikkerhed over for Ekstra Bladet.

'Hvis du er bekymret over adfærden hos en person, som du ved er konstateret smittet, eller som du formoder kan være smittet med coronavirus, skal du udfylde dette oplysningsskema og sende det til Styrelsen for Patientsikkerhed', stod der tirsdag formiddag på hjemmesiden.

Men den mulighed er nu fjernet. Det sker efter aftale med sundhedsminister Magnus Heunicke (S), oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på sin hjemmeside.

'Efter aftale med sundheds- og ældreministeren er der nu lukket ned for muligheden for på styrelsens hjemmeside at 'anmelde' risikofyldt adfærd hos andre borgere med henblik på overvejelser om udstedelse af eventuelt påbud til enkeltpersoner', oplyses det nu.

Ukendt bagatelgrænse
I det såkaldte 'oplysningsskema' skulle borgerne blandt andet svare på, om personen, som de henvendte sig om, er testet for coronavirus. Hvis personen ikke var testet, skulle borgeren svare på, hvorfor vedkommende tror, at personen kan være smittet.

Det fremgik dog ikke på hjemmesiden, hvor bagatelgrænsen gik. Altså om det var nok, hvis ens nabo havde hostet i flere dage, eller man havde en formodning om, at en kollega har feber efter at have været i udlandet.

Folketinget vedtog 13. marts en hastelov, der gjorde det muligt at foretage en række ændringer af epidemiloven. Ændringerne giver blandt andet Sundheds- og Ældreministeriet en række nye beføjelser. Læs mere om beføjelserne her.

Det er vidtrækkende, at danske myndigheder overhovedet har opfordret borgere til at indberette hinanden ved mistanke om coronasmitte. Det mener ekspert i sundhedsret ved Syddansk Universitet Kent Kristensen.

- Vi har ikke set noget lignende før. Jeg vil sige, at de beføjelser, der ligger i epidemiloven er ganske vidtrækkende, for man griber ind i danskernes grundlovssikrede frihedsrettigheder.

- Og det skal ses i sammenhæng med de meget voldsomme tiltag, man allerede indført.

Han påpeger, at sundhedsmyndighederne i deres opfordring ikke oplyste, hvordan man ville reagere på eventuelle indberetninger.

- Skulle det få konsekvenser for ved første, anden eller tredje indberetning? Og skulle politiet underrettes også? Det stod der intet om, selvom det må siges at være meget vigtig viden, når man på den måde direkte har opfordret til at anmelde hinanden, siger Kent Kristensen.

----
IMPORTANT: The pacsteam.pt.vu and pacman.pt.vu backup link will expiire - use the main link from now on
A SUN CULT + WORLD DOMINATION = "THE NEW WORLD ORDER"
"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free." -Goethe
Image
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-- - - - - - - - - - - - - - - > > > LISTEN TO ALEX JONES RIGHT NOW - CLICK HERE < < < - - - - - - - - - - - - - - --
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Post Reply