Klar til bykamp og sende befolkningen i lejre

Et forum for det Danske folk - Hvis du vil VIDE mere

Moderator: The Forum Group

Post Reply
User avatar
PaCmAn
Posts: 6727
Joined: Tue Jun 06, 2006 3:51 pm
Location: www.pacman.pt.vu
Contact:

Klar til bykamp og sende befolkningen i lejre

Post by PaCmAn »

Klar til bykamp og sende befolkningen i lejre

Største øvelse i nyere tid med 2.600 soldater rammer Vardes vestkyst

https://jv.dk/artikel/største-øvelse-i- ... s-vestkyst

Fra mandag og to uger frem holder 1. Brigade sin store efterårsøvelse ”Brave Lion” med deltagelse af 2.600 soldater med bidrag fra Estland og Litauen. For første gang deltager Flyvevåbnet også med F-16 kampfly. Corona er en naturlig del af øvelsen – en biologisk trussel.
19 sep. 2020 kl. 06:07
Henrik Reintoft HRE@jv.dk


Vestkysten: Hvis man de seneste dage har oplevet en øget trafik med militærkøretøjer i Sydvestjylland, så har langt de fleste haft kurs mod Vardes vestkyst. Deraf en del køretøjer fra både Litauen og Estland med 200 soldater, som deltager i 1. Brigades store efterårsøvelse ”Brave Lion”, som begynder mandag og varer knap to uger

I alt deltager 2.600 soldater i øvelsen, som gør det til den største militærøvelse i nyere tid på dansk grund.

Brigadegeneral Henrik Lyhne fra 1. Brigade oplyser, at øvelsen er en smule større end i fjor.

- Jeg glæder os til at arbejde sammen med Flyvevåbnet, der skal hjælpe os med F-16, siger Henrik Lyhne.

Så det kommer til at lyde af bulder og brag under øvelsen. Den første uge er en slags opvarmning. Mens fra søndag den 27. september til torsdag den 1. oktober kulminerer øvelsen, som ikke kan udgå at påvirke dagligdagen i området, som også huser landets største kystdestination med tusinder af turister. Også selv om militærøvelser siden 1929 har været en fast del af livet i området.
Annonce
Opkørte skovveje

På den baggrund og belært af sidste år erfaringer med massiv kritik, så har alle grundejerforeninger og sommerhusudlejningsbureauer fået tilsendt informationsmateriale på både dansk og tysk om øvelsen.


Vi følger situationen, men som det ser ud i øjeblikket (red. fredag klokken 13.33), så gennemfører vi øvelsen. Hvis der kommer tilfælde, så arbejder vi sammen med de civile myndigheder.


Kritikken i fjor gik især på opkørte og ødelagte skovveje, som blev forværret af den megen regn.

- Vi kommer til at lave skader i naturen. Vi er ikke herrer over vejret, men de ting, vi lavede i Blåbjerg Plantage, er vi opmærksomme på, siger Henrik Lyhne.

Her var flere skovveje fuldstændig kørt i smadder og var derfor ubrugelige.

Derfor er det gjort langt mere klart for tropperne, hvor de må køre.
Annonce
Biologisk trussel

Som et meget aktuelt og ikke særligt velkommen emne er Varde Kommune ramt af et større smitteudbrud af covid-19, ligesom en konstabel på Oksbøl Kaserne er smittet med covid-19. Delingen skal ikke deltage i ”Brave Lion”, men det skal en lang række andre enheder fra både Varde og Oksbøl kaserner.
Der deltager en lang række bæltekøretøjer i øvelsen. Men ikke kampvogne, som lige nu opgraderes. Arkivfoto: Henrik Reintoft

- Vi betragter corona som en biologisk trussel, som vi absolut forholder os til. Vi har en beredskabsplan, hvis folk bliver syge, siger Henrik Lyhne.

De vil holde afstand og spritte af.

- Vi følger situationen, men som det ser ud i øjeblikket (red. fredag klokken 13.33), så gennemfører vi øvelsen. Hvis der kommer tilfælde, så arbejder vi sammen med de civile myndigheder, siger Henrik Lyhne.
Annonce
Formålet

Selve øvelsen har to formål. Sammen med de lettiske og litauiske styrker skal Danmark inden for 30 dage kunne sende en bataljon til en britisk ledet brigade under Nato Readiness Initiative. En brigade, som kan sendes som hjælp til alle medlemslande i Nato. Det har vi som land forpligtet os til. Den anden del er øvelsen, som også har deltagelse af 500-600 hjemmeværnsfolk, går på at bygge 1. Brigade op.

- Det er fremtiden. Vi skal op på 4.000 mand. Så den her størrelsesorden på øvelsen, er det, vi skal vænne os til, siger Henrik Lyhne.


Markskader

Øvelsen Brave Lion holdes i Naturstyrelsens plantager og Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn. Et samlet område på 14.000 hektar fra Nymindegab i nord og ned til Ho i syd.
Hvis man som lodsejer oplever skader som følge af øvelsen, skal man henvende sig til 1. Brigades markskadesektion på telefonnummer 20807571.
Telefonen er åbne døgnet rundt fra mandag den 21. september.

Brave Lion holdes fra den 21. september til og med fredag den 2. oktober.
---
IMPORTANT: The pacsteam.pt.vu and pacman.pt.vu backup link will expiire - use the main link from now on
A SUN CULT + WORLD DOMINATION = "THE NEW WORLD ORDER"
"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free." -Goethe
Image
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-- - - - - - - - - - - - - - - > > > LISTEN TO ALEX JONES RIGHT NOW - CLICK HERE < < < - - - - - - - - - - - - - - --
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Post Reply