»Bombede Iran os 11. september?«: Særlov kan blive bagvej til krig mod Iran

Et forum for det Danske folk - Hvis du vil VIDE mere

Moderator: The Forum Group

Post Reply
User avatar
PaCmAn
Posts: 6220
Joined: Tue Jun 06, 2006 3:51 pm
Location: www.pacman.pt.vu
Contact:

»Bombede Iran os 11. september?«: Særlov kan blive bagvej til krig mod Iran

Post by PaCmAn »

Bombede Iran os 11. september : Særlov kan blive bagvej til krig mod Iran

Link:
https://jyllands-posten.dk/internationa ... -mod-iran/20.06.2019 kl. 15:01
»Bombede Iran os 11. september?«: Særlov kan blive bagvej til krig mod Iran
Efterhånden som konflikten mellem Iran og USA eskaleres, spekuleres der nu i, om Trump kan erklære krig mod Iran uden om Kongressen - selvom han siger, han ønsker fred.

(video)

Remaining Time -2:23
I videoen ses høringen med Brian Hook, der fandt sted natten til torsdag dansk tid. Video: reuters
Henrik Philip Hare


Flere demokrater fra Repræsentanternes Hus skruede bissen på natten til torsdag dansk tid.

Overfor dem sad Brian Hook, der som USA's særlige repræsentant vedrørende Iran har en vigtig rolle i konflikten mellem Iran og USA. En konflikt der i disse dage eskaleres voldsomt - senest med Irans nedskydning af en amerikansk militærdrone.

Brian Hook havde taget plads i Kongressen for at blive forhørt om konflikten, og demokraterne var især interesserede i at få én ting at vide: Kan præsident Donald Trump erklære krig mod Iran uden om Kongressen?
Læs også
Iransk hærchef efter drone-nedskydning: Vi sendte en klar besked til USA

Spørgsmålet - og ikke mindst svaret - er blevet et aktuelt emne, fordi der nu åbent spekuleres i, om Trump kan bruge en gammel særlov i konflikten.

Som det kan ses i videoen over artiklen, gik demokraten Ted Lieu direkte til Hook og spurgte, om Trump ifølge den amerikanske forfatning har lov til selv at erklære krig.

Svaret fra Hook var vævende, og i stedet gik spørgsmålene videre til én bestemt særlov, som har fået stigende opmærksomhed i Iran-debatten.

For normalt kan den amerikanske præsident ikke egenrådigt sende USA i krig. Beslutningen skal derimod godkendes i Kongressen.
Læs også
Trump: Jeg tror, at jeg ved, hvem der i virkeligheden stod bag 9/11-angrebet

Den omtalte særlov, som blev vedtaget efter terrorangrebet mod USA 11. september 2001, giver dog USA's præsident lov til at bruge militæret imod enhver nation, organisation eller person, som præsidenten vurderer har taget del i planlægningen, godkendelsen eller udførelsen af 2001-angrebene mod USA.

»Er det korrekt, at det er den nuværende administrations holdning, at loven fra 2001 om tilladelsen til at bruge militær magt mod dem, der udførte angrebene 11. september, kan tjene som grundlag for en krig mod Iran?« lød spørgsmålet fra demokraten Brad Sherman torsdag nat.

Også det spørgsmål gled Brian Hook af på med bemærkningen:

»Jeg er ikke lærd på dette område.«

Heller ikke det direkte spørgsmål »bombede Iran os 11. september?« kom der svar på.
Brian Hook, er Trumps særlige repræsentant vedrørende Iran. Natten til torsdag var han i kongressen og til tider fåmælt. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP
Læs også
USA sender flere soldater til Mellemøsten

Efter de uklare svar fra Hook gik New York Times efter høringen dybere ned i sagen.

I det medie bliver det beskrevet, at Trumps administration både i offentligheden og bag lukkede døre i stigende grad er begyndt at lægge vægt på mulige bånd mellem Iran og terrororganisationen al-Qaeda, som stod bag angrebene 11. september.

Avisen har fundet flere argumenter for og imod teorien om, at Trump kan bruge særloven.

For teorien tæller blandt andet, at det er tvivlsomt, om en domstol overhovedet vil føre sagen, hvis nogen mener, Trump træder over grænsen ved at bruge særloven.

Imod vejer dog blandt flere andre argumenter en kommentar fra Brian Egan, som var toprådgiver for Barack Obama på sikkerhedsområdet helt frem til hans afsked som præsident.

»Jeg ser intet grundlag for at bruge særloven til at iværksætte en militær konflikt mod Iran baseret på de ting, jeg ved,« lyder det fra ham til New York Times.
Læs også
Krise i Golfen kan give Trump ny luft under vingerne - eller koste ham opbakning

Spørgsmålet er selvfølgelig også, om Trump overhovedet ønsker at anvende særloven og erklære krig mod Iran - selv hvis han må.

For indtil videre har hans udenrigsminister Mike Pompeo sagt, at man ikke ønsker krig. Den udlægning gentog Brian Hook i kongreshøringen.

»Jeg kan blot sige, at alt, hvad vi kunne tænkes at gøre, ville være lovligt. Og alt, hvad vi prøver at gøre, er defensivt. Lad mig understrege, at der ikke er tale om offensive tiltag. Vi forsøger at tage et defensivt træk,« lød det fra Brian Hook.


------Learn the program of the system to defeat it - 8 ½ hours upload :
https://youtu.be/R1TsYKuKazg

Ring of Power FULL 11 hour upload 2019
https://youtu.be/_kV8P3mz7SU

And MUCH more . . .

---

#ILLUMINATI #NWO #Freemasons #Skull #Bones #CFR #Bilderberg #newworldorder #Satanists #Nazi #endtimes #populationreduction #populationcontrol
IMPORTANT: The pacsteam.pt.vu and pacman.pt.vu backup link will expiire - use the main link from now on
A SUN CULT + WORLD DOMINATION = "THE NEW WORLD ORDER"
"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free." -Goethe
Image
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-- - - - - - - - - - - - - - - > > > LISTEN TO ALEX JONES RIGHT NOW - CLICK HERE < < < - - - - - - - - - - - - - - --
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Post Reply